Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Oktober 2018

Leiden
 

Door duizenden gevolgd

De studententijd van Sanne Vliegenthart verliep niet volgens het geijkte patroon. Ze bleef in Katwijk wonen, buiten bereik van het studentenleven. Maar ze ging wel studeren in de VS en begon al in haar eerste studiejaar een YouTubekanaal.

Lees meer
Sanne Vliegenthart
 

Cleveringabijeenkomsten: vier het vrije woord

Op 26 november 1940 stond professor Cleveringa voor een overvol Groot Auditorium en sprak hij zijn afschuw uit over het ontslag van zijn Joodse collega's. Met de Cleveringabijeenkomsten staan alumni over heel de wereld samen stil bij deze moedige protestrede. Bent u er ook weer bij?

Kijk of er een bijeenkomst is bij u in de buurt
Cleveringa
 

Alumni-masterclass Duurzaamheid

Op onze Campus Den Haag kunt u op 20 november terecht voor een avond vol kennis en inspiratie rond duurzaamheid. Leidse wetenschappers laten aan de hand van verschillende dilemma’s zien hoe om te gaan met tegengestelde belangen en complexe afwegingen. Introducés zijn van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden
Masterclass
 

Kent u het Mentornetwerk?

Het Mentornetwerk is een online platform waar studenten én jonge alumni terecht kunnen met vragen als: waar wil ik stage lopen en wat zijn mijn opties op de arbeidsmarkt? Ook studenten Justin en Seif worstelden met deze vragen. Daarom schakelden zij de hulp in van Leidse alumni uit het Mentornetwerk van de universiteit.

Lees hoe alumni zoals u studenten kunnen helpen
Mentornetwerk
 

Alumnus in de media

Honderden brieven schreef Cornald Maas' moeder aan haar zoon nadat hij naar Leiden was verhuisd voor zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde. Ze vormen de basis voor zijn boek 'Ach kind toch; een verhaal van moeder en zoon'.

'Ik wil een eerbetoon brengen aan een generatie vrouwen die het veelal moest doen met het huishoudgeld dat ze van hun man kregen. [...] Deze generatie, van vrouwen die nu rond de tachtig zijn, verdwijnt langzaam maar zeker uit beeld en verdient een verhaal.'

Lees het interview in HP/de Tijd
 
 
Recent verschenen
Werken bij de Universiteit Leiden