Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

April 2018

Leiden
 

Avontuurlijk en betekenisvol leven met Nederland als thuisbasis

Al jong wilde Menno Welling een avontuurlijk leven én iets bijdragen aan de wereld. Hij volgde een eigenzinnig studiepad dat hem naar Malawi bracht. Na een bijna tienjarig verblijf daar, is hij weer terug om via de politiek in Oegstgeest en als docent op andere manieren van betekenis te zijn.

Lees meer
Menno Welling
 

Leiden Alumni Event
2 juni 2018

Alumni uit het hele land komen op zaterdag 2 juni terug naar Leiden voor een sfeervolle middag en avond vol gezelligheid, cultuur en lekker eten in goed gezelschap. Dit jaar vieren we het Leiden Alumni Event in combinatie met de 10e editie van de Leidse Museumnacht. Komt u ook?

Lees meer
Leiden Alumni Event
 

Het dertigersdilemma; wat móet je ermee?!

Je eigen foodtruck, zzp’en op Bali of toch een vaste baan? Kinderen, samenwonen, trouwen, geregistreerd partnerschap? Dertigers dubben wat af. Psycholoog Nienke Wijnants gaf maandag 16 april een drukbezochte lezing over het dertigersdilemma aan 120 jonge alumni.

Lees meer
Dertigersdilemma
 

Jonge Alumni Netwerk: Effectieve Interculturele Communicatie
31 mei 2018

Werken in een team van mensen met diverse achtergronden is niet altijd gemakkelijk. Cultuur- en persoonlijkheidsverschillen kunnen heel inspirerend zijn, maar ook je werkplezier verpesten. Op donderdag 31 maart besteedt het Jonge Alumni Netwerk hier aandacht aan in een workshop over cultuur, persoonlijkheid en communicatie.

› Meer info en aanmelden
Effectieve interculturele communicatie
 

Vacature Alumnibureau

Communicatie, organisatie, studentleden en jonge alumni. Dit zijn de kernwoorden van de functie waarvoor het Alumnibureau van de Universiteit Leiden momenteel een vacature open heeft staan. Volg je met interesse wat wij doen? Weet je wat er speelt onder studenten en jonge alumni? En ga je graag aan de slag voor de universiteit? Dan ben jij misschien wel de nieuwe collega die wij zoeken.

Bekijk de vacature
Alumnihuis
 
 

De stelling

‘How parents raise their children has long-term effects on the processing of faces of relatives.’
Dit is een van de intrigerende stellingen van Esther Heckendorf. Ze promoveerde op 17 april.

De hersenen reageren sterker op gezichten van familieleden dan op gezichten van onbekenden. Maar er is meer. Kinderen die genegeerd werden als ze niet deden wat hun ouders zeiden, laten op volwassen leeftijd extra veel negatieve hersen-activiteit zien als ze kindergezichtjes zien die op hen lijken.


Lees meer
Stelling Esther Heckendorf
 
 

Alumnus in de media

Leendert Verheij studeerde Rechten in Leiden en nam afgelopen maand afscheid als president van het gerechtshof Den Haag. Hij maakt zich hard voor meer etnische diversiteit onder 'al die blanke rechters'. 

'Van de Nederlandse bevolking heeft 12 procent een niet-westerse achtergrond. Die mensen moeten niet louter voor een blanke, West-Europese rechterlijke macht staan. Ze moeten zien dat ook zij daarin zijn vertegenwoordigd. Er moeten meer rechters komen die hun cultuur begrijpen.'

Lees het interview in de Volkskrant (tegen betaling)
 
 
Publicaties
Werken bij de Universiteit Leiden