Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Mei 2018

Leiden
 

'Onze app brengt gezondheidszorg dichtbij'

Enya Seguin is een idealist. Deze 22-jarige alumna van het Leiden University College in Den Haag wil het voor patiënten in Afrika mogelijk maken om door middel van een app toegang te krijgen tot artsen overal ter wereld. Ze laat zich niet weerhouden door de vele voetangels en klemmen.

Lees meer
Enya Seguin
 

Leiden Alumni Event:
Het programma is bekend!

Komt u zaterdag 2 juni ook terug naar Leiden? Met een kaartje voor het jaarlijkse Alumni Event heeft u niet alleen een passe-partout voor de Leidse Museumnacht in handen, maar kunt u ook rekenen op een avond gezellig bijpraten met oud-studiegenoten, een uitgebreid buffet én een speciaal voor u georganiseerd programma. 

Bekijk het programma en meld u aan
Leiden Alumni Event
 

Alumni Masterclass: Inclusief leiderschap

Steeds meer organisaties zijn bezig met de vraag hoe diversiteit kan bijdragen aan hun succes. Toch heeft de focus op diversiteit niet altijd positieve effecten. Zo ligt, onder andere, uitsluiting op de loer. Het managen van diversiteit vraagt daarom om inclusief leiderschap. Maar wat is dat precies? En hoe doe je dat dan?

Meer lezen
Dertigersdilemma
 
 

De stelling

‘Als er voor 1900 meer wolkenkrabbers hadden gestaan in de urbane gebieden van Australië, zouden vogelverzamelaars daar veel minder werk hebben hoeven verrichten.’
Die ogenschijnlijke droge stelling komt van buitenpromovendus Justin Jansen. Deze verwoede vogelliefhebber promoveert op 22 mei en schreef een vuistdik proefschrift over de vele vogels die de Fransman Nicolas Baudin verzamelde tijdens zijn expeditie in Australië (1800-1804). Tegenwoordig is de diversiteit aan vogels daar aanzienlijk afgenomen, mede vanwege de explosieve hoogbouw in steden.

Lees meer
Stelling Justin Jansen
 
 

Alumnus in de media

Stefan Wilson volgde een masteropleiding Statistiek in Leiden. Hij doet promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit, maar stond laatst ook op het podium van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in de stad.

'Ik was goed in wiskunde en lesgeven vind ik erg leuk om te doen. Tegelijkertijd is reggae mijn hartslag. Muziek is altijd mijn uitlaatklep geweest.'

Lees het interview in de Gelderlander
 
 
Publicaties
Werken bij de Universiteit Leiden