Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

September 2018

Leiden
 

Van kolenjongen tot museumdirecteur

‘Bandenkoning’ Arie van den Ban (1944) werd groot in de autobandenhandel. Overdag runde hij als directeur zijn multinational, maar na kantoortijd studeerde hij tot diep in de nacht geschiedenis. ‘Geschiedenis heeft mijn leven veranderd.’

Lees meer
Arie van den Ban
 

Jonge Alumni Dag: 'Alumnus Universalis'

Het leven van de jonge alumnus wordt drukker en drukker. Succesvol zijn in je werk, een huis kopen, een uitgebreid sociaal leven hebben. Dan kan soms best wat stress opleveren. Daarom organiseert het Jonge Alumni Netwerk een speciale dag vol workshops en lezingen over onderhandelen, beleggen, het dertigersdilemma en meer.

Lees meer
Jonge Alumni Dag
 

Viering Leidens Ontzet in Brussel en Den Bosch

Ontmoet andere alumni op 3 oktober op de alumnibijeenkomsten in Brussel en Den Bosch. In Brussel neemt hoogleraar Ton Rabelink u mee op de zoektocht naar nieuwe therapieën als alternatief voor orgaantransplantatie. In Den Bosch bent u van harte welkom voor een smakelijk diner en een gezellige viering van deze speciale Leidse dag.

Lees meer over Brussel
Lees meer over Den Bosch
Brussel
 

Studenten op jacht naar doorbraak

Bacteriën die groen, blauw of rood oplichten, kunnen een rol spelen bij de aanpak van resistentie tegen antibiotica. Dertien ambitieuze Leidse studenten willen onder het motto ‘Say yes to stress’ 9000 euro ophalen om hun onderzoeksproject te realiseren.

Lees meer
Crowdfunding
 

De stelling

'Het is zinloos om delinquente jongeren te behandelen zonder daarbij de ouders te betrekken: ouders zijn onderdeel van de oplossing.'
Psycholoog Inge Simons promoveerde op 5 september in de jeugdpsychiatrie. Zij ontwierp in samenspraak met praktijkmedewerkers het programma ‘Gezinsgericht werken’ om ouders systematisch te betrekken bij de behandeling van hun gedetineerde kind.

› Lees meer
Stelling Inge Simons
 

Alumnus in de media

Plastisch chirurg Farid Kazem (59) was met 32 jaar de jongste plastisch chirurg van Nederland. In de Volkskrant deelt hij zijn bijzondere levensverhaal.

'Toen ik drie maanden oud was, stuurden mijn ­ouders me als een postpakketje naar Egypte. Zij ­bleven in Londen en ik ging onder ­begeleiding in een vliegtuig naar Caïro, naar mijn oma.’

Lees het interview in de Volkskrant
 
 
Publicaties
Werken bij de Universiteit Leiden