Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

November 2017

Leiden
 

De sprong wagen: een totaal andere carrière na je 60e

Als Europees ambtenaar kon Jan Verlaan al op zijn 53e met vervroegd pensioen. De jonge pensionado ging psychologie studeren en heeft nu zijn eigen praktijk. ‘Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik in de verkeerde kleedkamer was beland.’

Lees meer
Jan Verlaan
 

Jonge Alumni Netwerk zoekt vier nieuwe bestuursleden

Beschik jij over het nodige organisatie-talent, zet je je netwerk graag in en heb je goede ideeën voor activiteiten van het Jonge Alumni Netwerk van de Universiteit Leiden? Bekijk de vacature en reageer uiterlijk 20 november als jij je graag voor je mede-alumni in wil zetten!

› Meer info
JAN-bestuur
 

‘Zonder de Universiteit Leiden woonde ik nu niet in Mexico’

Op belangrijke buitenlandreizen organiseert de Universiteit Leiden zo mogelijk een bijeenkomst speciaal voor alumni uit het betreffende land. Zo ook tijdens het bezoek aan Mexico. Op maandag 23 oktober kwamen zo’n dertig alumni bij elkaar in Mexico-Stad.

› Lees meer

Alumni-event Mexico
 

Expositie toont de wondere roeiwereld van Asopos De Vliet

De Olympische medaille van Boudewijn Röell, een antieke skiff en foto’s van roemruchte rituelen. Asopos de Vliet - ook de roeiclub van prinses Beatrix - viert haar 55e jaar met een lustrumexpositie in de Oude UB. Te zien van 1 november t/m 26 januari.

› Lees meer

Expositie Asopos De Vliet
 

UNESCO erkent Leidse Panji-verhalen als werelderfgoed

UNESCO heeft de unieke collectie van meer dan 250 eeuwenoude verhalen over de mythische Javaanse prins Panji, die door Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) wordt beheerd, erkend als werelderfgoed. Nog tot 1 december kunt u bijdragen aan de crowdfundingactie om de Panji-verhalen te digitaliseren.

› Lees meer

Crowdfunding Panji-verhalen
 
 

De stelling


No consultation is complete without a burst of laughter
A.B.M. (Boni) Rietveld is orthopeed, met uitsluitend dansers en musici als patiënten. ‘Het zijn allemaal zeer gepassioneerde mensen die allemaal bang zijn dat ik ga zeggen: u moet ermee stoppen. Maar dat is zelden de boodschap. De opluchting daarover schept ruimte voor de klaterende lach die wat mij betreft tijdens elk consult zeker één keer moet klinken. En dat gebeurt ook bijna altijd.’ Rietveld is zelf, naast orthopeed, ook uitvoerend kunstenaar. Hij promoveert op 28 november in de dans- en muziekgeneeskunde.
Boni Rietveld
 
 

Alumnus in de media

Hugo Hairwassers is alumnus Bestuurskunde en oprichter van de stichting 'Ik stop ermee'.

'Rokers moeten leren dat elke positieve eigenschap die zij de sigaret toedichten, elk smoesje om er tóch weer een op te steken chemisch ingegeven is. Het is een door actieve ammoniak aangestuurde mindfuck om opluchting te verwarren met genot.'


Lees het volledige artikel uit de Volkskrant (5 november 2017)

 
 
Publicaties
Werken bij de Universiteit Leiden