Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Januari 2018

Leiden
 

De olijke tweeling en de geheime jungles in de stad

In het tv-programma Vroege Vogels lieten Marvin en Kevin Groen (26) de vaak ondergewaardeerde natuur in de stad zien - zoals de rattenparadijzen in Amsterdam. Kijkers stemden massaal af op de vrolijke ‘Leidse’ tweeling. Hoe beïnvloeden ze elkaars studie en werk?

Lees meer
Gebroerders Groen
 

Jonge alumni-programma tijdens de dies voor alumni

Moet je regelmatig potentiële klanten of opdrachtgevers overtuigen? Of wil je leren hoe je met kleine veranderingen meer invloed hebt in jouw bedrijf? Als jonge alumnus (t/m 35 jaar) kun je tijdens de dies voor alumni op zaterdag 10 februari deelnemen aan de workshops ‘Overtuigend pitchen’ of ‘Effectief beïnvloeden’.

› Meer info en aanmelden
Dies voor alumni
 

Alumnimasterclass 'De kunst van overtuigen'

Wat hebben Aristoteles, Rutte, Pechtold, en Baudet gemeen? Dat er in hun dagelijkse werk een grote rol is voor overtuigingskracht.

Tijdens de alumnimasterclass op dinsdag 13 maart geven Jaap de Jong (hoogleraar LUCL Journalistiek en Nieuwe Media) en Roderik van Grieken (oprichter en directeur van het Nederlands Debat Instituut) aan hoe je je gehoor boeit, ideeën to-the-point overbrengt en overtuigend omgaat met lastige vragen.

› Lees meer en meld u aan
Alumnimasterclaas 13 maart 2018
 
 

Alumnus in de media

Max van Duijn is alumnus Nederlandse taal en cultuur. Als lid van de onderzoeksgroep Fraternity Friendship Study, onderzoekt hij de processen binnen studentenverenigingen.

'Studentenverenigingen zijn schatbewaarder van waardevolle tradities'.


Lees meer en beluister het interview bij NPO Radio 1 (13 januari 2018)

 
 
 
Publicaties
Werken bij de Universiteit Leiden