Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Oktober 2017

Leiden
 

Hoe een alumna Koreaans ict-specialist werd

Afgestudeerd in Koreaans en Asian Studies en vier jaar na het afstuderen als specialist aan het werk zijn voor een ict-detacheerder. Het gebeurde Lisette Atsma (27). Eigenlijk ging het nog sneller want ze werkt pas anderhalf jaar in de ict.

Lees meer

Lisette Atsma
 

Cleveringalezingen

Van Amsterdam tot Tokyo. Rond 26 november vinden de Cleveringa-bijeenkomsten plaats op meer dan 40 locaties wereldwijd. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het LUF om de protestrede van professor Cleveringa te herdenken en om de band met alumni warm te houden.

› Bekijk waar bij u in de buurt een Cleveringalezing plaatsvindt

Cleveringa
 

Meer zelfvertrouwen dankzij mentor

‘Maak je niet druk en stel je open op’, zei Lisa Quants mentor tegen haar vóór haar sollicitatiegesprek. En het hielp. Lisa vond haar mentor via het Mentornetwerk van de Universiteit Leiden: een online platform waar studenten contact kunnen zoeken met Leidse alumni voor ondersteuning en advies.

› Lees verder

Mentornetwerk
 

Help studenten een levend geneesmiddel ontwikkelen

Studenten laten meewerken aan wetenschappelijk onderzoek is financieel vaak niet mogelijk. Door middel van crowdfunding wil het LUMC studenten Geneeskunde en Biomedische Weten-schappen de kans geven dit toch te doen. 

› Lees meer en doneer op SteunLeiden.nl

Crowdfunding LUMC
 

Coachcafé voor jonge alumni

Kom op dinsdag 21 november naar het Coachcafé voor jonge alumni en sta, geholpen door professionele coaches, eens stil bij je loopbaan, de keuzes waar je voor staat en de stappen die je zou kunnen zetten. 

› Meer info en aanmelden

Coachcafé
 
 

De stelling

'De dood heeft de kunstenaar in Jan Wolkers wakker gekust.'

Dat concludeert Onno Blom in zijn biografie ‘Het litteken van de dood’ waarop hij op 19 oktober promoveert.

Lees meer over dit onderzoek en de biografie
 
 
 

Alumnus in de media

Rutger Koopmans studeerde rechten en politicologie in Leiden. Eind 2007 nam hij ontslag als bankier bij ING om vervolgens zelfstandig ondernemer te worden. 

'
Ik denk dat er een fout zit in ons maatschappelijk denken: de vraag what’s in it for me is te belangrijk geworden - we zijn altijd maar op zoek naar een win-winsituatie.'

Lees het volledige artikel uit Trouw (15 oktober 2017)

 
 
Publicaties
Werken bij de Universiteit Leiden