Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Maart 2018

Leiden
 

‘Ik wil een ander beeld van niqaab-draagsters laten zien’

Voor haar fotoserie ‘Veiled’ (Gesluierd) portretteerde alumna Saskia Aukema vrouwen in niqaab, onder meer met de kleding die zij privé graag dragen. Met deze serie won ze het International Photo Festival Leiden. Aukema studeerde Nederlandse taal en letterkunde in Leiden en studeerde in 2013 af aan de Fotovakschool Amsterdam.

Lees meer
Saskia Aukema
 

Jonge Alumni Netwerk:
Het dertigersdilemma

16 april 2018

Jonge hoogopgeleiden eisen vaak veel van zichzelf, maar komen daarbij voor belangrijke loopbaan- en levensvragen te staan: het dertigersdilemma. Op maandag 16 april organiseert het Jonge Alumni Netwerk een interactieve lezing over dit onderwerp, gegeven door psycholoog, loopbaanadviseur en schrijver Nieke Wijnants.

› Meer info en aanmelden

Het dertigersdilemma
 

Met deze vier tips win je elke discussie

Gelijk hebben is een kwestie van sterke argumenten. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook gelijk krijgt? Zo’n 300 alumni van de Universiteit Leiden leerden op 13 maart de fijne kneepjes van de retorica in de alumnimasterclass De Kunst van Overtuigen. We zetten de belangrijkste tips van de sprekers Jaap de Jong en Roderik van Grieken nog eens op een rij.

Lees meer
Masterclass overtuigen
 

Veertien vrouwelijke hoogleraren veroveren de Senaatskamer

Veertien vrouwelijke hoogleraren krijgen een plaats in de klassieke portrettengalerij van de Senaatskamer van de Universiteit Leiden. De geschilderde portretten
zijn op 8 maart – internationale vrouwendag – onthuld door voormalig OCW-minister Jet Bussemaker en rector magnificus Carel Stolker.

Lees meer
Vrouwenportretten Senaatskamer
 

Save the date: 2 juni 2018
Leiden Alumni Event

Zet het alvast in uw agenda. Op zaterdagmiddag en -avond 2 juni vindt weer het Leiden Alumni Event plaats. Een mooie gelegenheid om terug te komen naar Leiden, oude bekenden te spreken en nieuwe mensen te ontmoeten. Met dit jaar aansluitend de Leidse Museumnacht, waar u met uw kaartje ook aan kunt deelnemen.   
Leiden Alumni Event
 
 
 

De stelling

‘Toegepast biomedisch onderzoek zou moeten bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van leven van de patiënt.’
Dat is een van de stellingen bij het proefschrift van Ilse Haisma. Ze promoveert op 28 maart.

Haar proefschrift gaat over infecties van brandwonden in ziekenhuizen. Deze infecties komen vaak voor. ‘Mijn stelling heeft daar wel een relatie mee, maar kwam er niet direct uit voort', zegt Haisma.


Waaruit dan wel? Lees meer
Stelling Ilse Haisma
 
 
Publicaties
Werken bij de Universiteit Leiden